Kavos ruošimas su Prancūzišku kavinuku („french press“)

Prancūzišku kavinuku galite pasigaminti ne tik puikų kavos gėrimą, kuriuo mėgausitės kiekvieną rytą, bet jame galite plikyti ir arbatą. Kok...

Skaityti daugiau

Kavos ruošimas su „Chemex“ tipo kavinuku

Tyrinėjant kavos pasaulį, atradimas naujų, kitokių kavos paruošimo ir pateikimo būdų – vienas iš malonumų, kuris leidžia atrasti savo kavą i...

Skaityti daugiau

Kaip pasiruošti kavą su V60 tipo kavinuku?

Estetiškas ir funkcionalus borosilikatinio stiklo V60 kavinukas kavos ruošimui, jei tik leisitės į kūrybos erdves, leis išbandyti, atrasti, ...

Skaityti daugiau

Kaip pasiruošti kavą ibriku?

Turkiška kava, dar kitaip ibrik ar cezve – vienas seniausių kavos gėrimo ruošimo būdų. Turkiškai kavai būdingas intensyvus, itin ryškus, kon...

Skaityti daugiau

Kaip išsirinkti kavą pagal skonį ir aromatą?

Kavos pupelėms bręstant, jų charakterį formuoja regionui tipiškos gamtos sąlygos bei savitos auginimo tradicijos. Dėl šios priežasties – kie...

Skaityti daugiau

Viskas, ką reikia žinoti apie Moka kavą

Teigiama, jog Moka kavinuką galima rasti net devyniose iš dešimties italų virtuvių. Šį kavos ruošimo įrankį dar 1933 metais pristatė italas ...

Skaityti daugiau

Ką pasirinkti: kavą ar arbatą?

Kava ir arbata – gėrimai, tapę kasdienybės dalim. Pasak kavos ir arbatų ekspertų, geriant kavą ar arbatą derėtų atsižvelgti ir į tai, ko sie...

Skaityti daugiau

Kaip išsirinkti kokybišką kavą?

Vieniems nesvarbu, kokią kavą gerti, kiti – išrankūs, turi savo mėgstamiausią ir gerai žino, kuri kava yra kokybiška. Tačiau ir vienus, ir k...

Skaityti daugiau

Kuo skiriasi arabica ir robusta pupelės?

Spalio 1-ąją švenčiama tarptautinė kavos diena. Ši diena paskelbta skatinant sąžiningą kavos platinimą bei siekiant didinti informaciją apie...

Skaityti daugiau